LOVIKKA

         Hälsosamt & Handgjort

I och med att jag blev en "knalle"- säljer mina alster på marknader, möter jag många äldre duktiga damer som tillverkar alster av Lovikkagarn och även i olika kvaliteter av garnet.


Jag har sett många olika färger på såväl grundgarnet som garnet som broderas. Ursprungiligen var det nog så att broderiet fick göras av ngt restgarn och det var mindre noga vilka färger som sattes ihop?


När jag började sticka Lovikkavantar bestämde jag mej för att hålla mej till de naturnära färgerna; natur, grå nyanser från ljusgrått till grafitgrått och svart.Jag broderar med Lovikkagarn och försöker att hitta två  färger som redan finns i vantens grundfärg. Jag broderar sedan ett ganska vanligt mönster.


Innan jag broderar, har jag borstat vanten inuti och utanpå tillsammans med den väldoftande Hälsingesåpan. För att vanten skall sitta tätt runt handleden stickar jag tätt och ganska hårt. Vanten växer lite under borstningen.


När jag står på marknad säger jag till kunderna: "Känne på dem.....och lukta på dem!"


Jag älskar mina vantar och vill nästan inte sälja dem......så mycket tycker jag om dem!


De naturfärgade med samma färg i broderiet är så vackra att man mycket väl skulle kunna bära den vid en vigsel i ishotellet i Jokkasgärvi......eller hur?


Priset på vantarna är 300 :- för dam och 350 :- för herr.


Barnvantar


Priset är 200 :- inkl moms


Barntussar i storlek, cirka 1 år


Priset är 150 :- inkl moms

Torgvantar i Lovikka med tumgrepp.

Borstade på in- och utsidan med hälsigesåpa.


Priset är 200 :- per par

Före borstning med Hälsingesåga och broderi och efter........